12 de marzo de 2009

Visita Biblioteca Valenciana -

Visita a la Biblioteca Valenciana i col·loqui amb l’escriptora Gemma Pasqual


El dimecres 4 de març, els cursos 1r d’ ESO D i 2n d’ ESO D ens vam anar cap a València a visitar la Biblioteca Valenciana. Vam arribar al Monestir de Sant Miquel dels Reis, un bonic edifici d’estil barroc, on està ubicada La Biblioteca Valenciana.

Quan ens va tocar el torn, la guia ens va començar a explicar, amb l’ajuda d’unes sis maquetes que estaven situades a l’entrada, les diferents etapes de construcció del monestir. Una vegada ens vam situar, vam visitar els claustres que eren de diferents estils arquitectònics. El monestir també havia sigut una presó política després de la guerra civil on es tancaven les persones que no pensaven igual que els feixistes. Ens va contar una anècdota, ens va explicar que els cel·ladors posaven de cara a la paret els presos i els disparaven amb bales de salva, per a burlar-se’n. Els pobres presos mai sabien si moririen afusellats de veritat o no.

A la part destinada a la Biblioteca, vam veure tres robots que es dedicaven a portar i deixar documents gràcies a uns números que s’introduïen en la part de darrera. Eren molt intel·ligents, quan te’n posaves davant, s’hi paraven per no atropellar-te.

Després vam entrar a l’església on es trobava Gemma Pasqual, autora d’un llibre que havíem llegit recentment, L’últim Vaixell. I... va començar el col·loqui.

Una vegada que el presentador ens va ensenyar una per una les onze novel·les publicades, va començar el torn de preguntes. Alguns de nosaltres vam fer preguntes a l’escriptora sobre ella mateixa o sobre algun dels seus llibres. Gemma va respondre amb un somriure totes les preguntes, incloent les que ja s’havien repetit. Ens va explicar que el que pretenia amb les seves novel·les era que els joves reflexionàrem sobre temes actuals i sobre el món que ens envolta.

Teníem fam, i quan vam acabar ens van dirigir al Parc dels Vivers a dinar. Seguidament, reprengueren el camí a Alacant. L’excursió havia acabat.

M’ha paregut una excursió interessant, el monestir era molt bonic i sempre està bé aprendre com vivia la gent en les diferents èpoques històriques. També m’ha agradat conèixer l’opinió d’una escriptora i la valoració del seu propi treball.

Mireia Pérez Orts - 2n ESO-D